Mesut Ozil, fotbalistul cu inimă mare, a fost recompensat cu premiul Laureus

Mesut Ozil a donat toți banii pe care i-a câștigat la Cupa Mondială (Twitter)
Mesut Ozil a donat toți banii pe care i-a câștigat la Cupa Mondială (Twitter)

Fotbalistul german Mesut Ozil (26 de ani) a primit premiul Laureus pentru inițiativa sa extraordinară de a ajuta 23 de copii cu probleme de sănătate din Brazilia.

Cu toate că mijlocașul tocmai a încheiat o dispută financiară cu tatăl său, Mustafa, care îl dăduse în judecată pe Mesut pentru o datorie de 600.000 de euro, Ozil a primit distincția Laureus pentru generozitatea de care a dat dovadă în afara terenului de joc.

Internaționalul german a fost premiat într-o gală organizată la Berlin pentru că a donat bonusul pe care l-a primit pentru câștigarea Cupei Mondiale, în această vară, către 23 de copii brazilieni care aveau nevoie de intervenții chirurgicale dificile.

”Am avut ideea să ajutăm 23 de copii pentru că eram 23 de jucători în echipă. Micuții au fost operați și totul a ieșit bine. Sunt foarte recunoscător. Medicii au făcut o treabă excelentă și mă bucur că tinerii sunt bine”, a spus jucătorul de la Arsenal Londra.

Mesut Ozil a anunțat că nu se va opri aici și va continua să îi ajute pe copiii bolnavi și în viitor.

”Merită acest premiu”, a spus și legendarul Franz Beckenbauer, prezent la gală. ”Este un tânăr modest, care a reușit multe în viață. Este un fotbalist bun, iar acest lucru nu este deloc în detrimentul său”, a mai spus omul care a câștigat Cupa Mondială atât ca jucător, cât și ca antrenor.

Premiile Laureus sunt considerate ”Oscarurile” sportului și recompensează cele mai importante realizări ale sportivilor din toată lumea din timpul unui an.

Nadia Comăneci și Ilie Năstase sunt cei doi români care au primit distincția până acum.