Mesajul unui medic pentru cine nu crede în COVID: „Hai lângă 2 bolnavi, fără mască, și respiri profund”

protest piața victoriei covid
Foto: Captură YouTube / Synevo / Fundatia Ortodoxa Arsenie Boca

Medicul Simin-Aysel Florescu, de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, le-a transmis un mesaj celor care nu cred în existența coronavirusului.

„Nu crezi în Covid. Ok. Nu crezi ca trebuie masca. Ok. Pai atunci hai cu noi în terapie intensiva, langa vreo 2 bolnavi din ăștia închipuiți, care se fac ca au Covid. Intri fara masca (ca e inutila, zici, nu?), si stai acolo 10 minute, timp în care respiri profund. Langa bolnavii care nu au Covid. Aia care stau cu masca de CPAP sau sunt intubati. Aia care se zbat sa tragă aer in plamani, cu disperarea unui om care se îneacă….”, a scris ea pe rețeaua de socializare Facebook.

„Aaa, parca e altfel decât în piața Victoriei, unde te cațeri pe lăzi si urli aiurea, nu? Asa, respira aaadaaaanc, trage aer în piept, da-l afara…. ….poate mai si tușește careva pe langa masca de CPAP…. Asaaaaa, acum așteptam 6-7 zile.. Ne chemi tu când te apuca….cum ce, Covidu ala care nu exista. Ai curaj? ….ca la vorbe sunteti meșteri toti…..doctori sunteți toți….incredibil”, le-a mai transmis Florescu celor care au protestat în Piața Victoriei din București.

Nu crezi în Covid. Ok. Nu crezi ca trebuie masca. Ok.Pai atunci hai cu noi în terapie intensiva, langa vreo 2 bolnavi…

Publicată de Simin-Aysel Florescu pe Luni, 13 iulie 2020

În două zile consecutive – duminică și luni seara – câteva sute de persoane au manifestat în fața Guvernului împotriva măsurilor luate de Executiv pentru a combate pandemia de coronavirus.

Protestatarii au arătat că nu sunt de acord cu reguli precum purtarea măștii în spațiile publice închise sau distanțarea socială. De asemenea, ei au contestat existența viruslui, au strigat „Jos dictatura!”, „Libertate”, și au scandat împotriva legii carantinării și izolării, despre care spun că încalcă drepturile omului.

Până ieri, 13 iulie, pe teritoriul României au fost confirmate 32.948 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Iar 1.901 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.