Mesajul Mitropolitului Olteniei: ”Cel care se vaccinează și cu credință, nu va avea de regretat absolut nimic”.

ÎPS Irineu. Foto: Cuvântul Ortodox

ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, i-a îndemnat pe credincioși să se vaccineze împotriva COVID-19, spunând că Biserica Ortodoxă va fi alături de Armata Română în dificilul proces de imunizare a populației la COVID-19.

”Ne-am rugat la Bunul Dumnezeu, ca oamenii de știință să primească luminare și să realizeze un vaccin, pentru ca oamenii să poată scăpa mai ușor de această pandemie. Evident că se vor realiza multe prin acest vaccin și noi ne rugăm acum să nu aibă reacții adverse, pentru că știm că orice vaccin are și o componentă pozitivă, dar și una negative. După această vaccinare, lucrurile vor fi altfel, nu aș putea să spun că viața își va relua chiar cursul de dinainte, dar, în mod sigur, va fi o viață nouă, conștientă și oamenii se vor bucura în libertate, dar libertate în bine, nu în rău”, a declarat Mitropolitul Irineu pentru Presshub.

”Nădăjduiesc că viața oamenilor o să fie mai apropiată de Dumnezeu, de sursa de existență, iar dacă am trecut prin aceste greutăți, ar trebui să și învățăm ceva, numai așa am putea să profităm de această nenorocire. Să-l iubim pe Dumnezeu mai mult, să ne ferim de răutate, de invidie, de mândrie, și de alte, alte, păcate, care au afectat omenirea mai mult decât o pandemie ca cea de astăzi. Sperăm, ca această pandemie morală să se diminueze cât mai mult. Cel care se vaccinează și cu credință, nu va avea de regretat absolut nimic”, a adăugat liderul ortodox din Oltenia.

Întrebat despre calea de ieșire din această grea încercare, ÎPS Irineu a făcut apel la credință și rugăciune:

”Teama, frica sunt normale pentru om, dar nu trebuie să ne stăpânească. Cel care e pătruns de această teamă și aceasta persistă în mintea și în sufletul unui astfel de om, dă în panică și nu e bine. Trebuie să scoatem frica și panica din viața noastră pentru că nu ajută la nimic. Trebuie să-l rugăm pe îngerul păzitor al nostru să nu ne lase pradă unor astfel de gânduri. Dacă ne facem sfânta cruce când avem această frică în interiorul nostru, nu vom mai avea nici teamă, nici frică. Trebuie să-i cerem ajutorul Domnului. Să nu lăsăm să ne copleșească frica și teama, ci din contră, trebuie să avem iubire și credință. Nu suntem singuri. Dacă realizăm că nu suntem singuri, în mod sigur, nu vom putea niciodată să fim biruiți de astfel de încercări ale vieții”.