Mesajul lui Timmermans, pentru Dragnea: „Liviu, respectaţi valorile noastre fundamentale!”

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

La întâlnirea socialiștilor europeni care a avut loc la Madrid, prim vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, i-a transmis lui Liviu Dragnea că trebuie să respecte valorile fundamentale legate de statul de drept și că nu exista niciun fel de compromis în acest domeniu.

„Dacă suntem partidul care vorbeşte cel mai mult despre propriile valori, dacă suntem partidul care îi critică pe alţii când încalcă statul de drept, când atacă libertatea presei, când pun judecătorii sub control politic, când opresc lupta împotriva corupţiei, trebuie să vorbim deschis dacă vedem asemenea probleme în familia noastră, aceasta este datoria noastră, nu putem evita această discuție”, a spus Frans Timmermans în discursul său în fața delegaților.

Timmermas a declarat că i-a transmis un mesaj clar lui Liviu Dragnea, împreună cu ceilalți lideri ai socialiștilor europeni. „Acesta este mesajul pe care l-a fost transmis clar ieri lui Liviu Dragnea, Serghei, Udo şi cu mine, ieri, când ne-am întâlnit.

I-am spus: Liviu, dacă vreţi să faceţi parte din această familie, trebuie să respectaţi valorile noastre fundamentale! Şi Liviu a spus că vor face acest lucru și vom avea discuţii în zilele și săptămânile următoare. Nu putem face niciun compromis în acest domeniu. Aceasta este o linie roşie pentru noi, asta e o linie roșie pentru Europa”, a spus Timmermans.

Liderul socialiștilor europeni a lăudat societatea română pentru lupta împotriva corupției.

„Am văzut că România a devenit o societate vibrantă, deschisă, o societatea unde lupta împotriva corupţiei a avut succes în ultimii ani, o societate în care există presă liberă, o societate în care sistemul judiciar poate funcţiona independent. Aceste lucruri nu se pot schimba. Nu trebuie să se schimbe. Tocmai am fost în Ungaria.

Am văzut ce se întâmplă dacă se fac paşi înapoi. În Ungaria, un singur bărbat a legat oamenii de propriile frici și, din cauza lanțurilor, nu pot să vadă Europa. Nu văd că suntem împreună, ei cred că sunt abandonați, lăsați singuri, văd inamici peste tot”, a mai spus Timmermans.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.