Mega Image retrage mai multe produse de la vânzare

ce salarii sunt la mega image
Foto: bitwindoors.ro

Lanțul de magazine Mega Image a anunțat că retrage de la vânzare două tipuri de produse care conțin anșoa, un pește mic ce trăiește în Marea Mediterană și în Oceanul Atlantic.

Este vorba despre anșoa la borcan și la conservă. Produsele au fost retrase din toată rețeaua de magazine deoarece s-a descoperit că ele conțin substanța ftalat (esteri ai acidului ftalic).

Numele exacte ale produselor sunt următoarele:

DLL ANSOA BORCAN 100G , cod mega 43453 ( Filets d’anchois roulés aux câpres à l’huile d’olive)

DLL FILE ANCHOIS CU CAPERE 50G, cod mega 70193 (Filets d’anchois roulés aux câpres à l’huile d’olive)

mega image produse anșoa retrase
Produsele retrase. Foto: Mega Image

Nr. Lot:

DLL ANSOA BORCAN 100G , nr. lot 8095, termen de valabilitate 15/07/2019

DLL FILE ANCHOIS CU CAPERE 50G, nr lot 8059, termen de valabilitate 15/06/2019

„Dorim să vă aducem la cunoștință că Mega Image a retras de la vânzare din toată rețeaua produsele: DLL ANSOA BORCAN 100G, nr. lot 8095, termen de valabilitate 15/07/2019 și DLL FILE ANCHOIS CU CAPERE 50G, nr lot 8059, termen de valabilitate 15/06/2019”, a anunțat lanțul de magazine Mega Image într-un comunicat de presă.

„Mega Image solicită clienților să NU consume produsele”

Informarea de retragere de la vânzare a celor două produse provine de la Delhaize Belgia.

„În cadrul programului de autocontrol, producătorul acestor produse, Charlier Brabo Group, a depistat prezența substanței Ftalat (esteri ai acidului ftalic) doar asupra loturilor sus menționate. Toate produsele retrase urmează a fi distruse. Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită clienților să NU consume produsele cu loturile sus menționate și roagă cu amabilitate să le returneze la punctul de vânzare cel mai apropiat. Nu este necesară prezentarea bonului fiscal”, continuă comunicatul de presă.

Ftalații sunt esteri ai acidului ftalic și sunt utilizați de obicei ca plastifianți, fiind adăugați materialelor plastice pentru a le mări flexibilitatea, transparența și durabilitatea.

Folosirea anumitor ftalați pentru fabricarea de jucării a fost restricționată în Uniunea Europeană din anul 1999. De pildă, ftalații DEHP, BBP și DBP au fost interziși pentru toate jucăriile, în vreme ce DINP, DIDP și DNOP au fost interziși doar la fabricarea jucăriilor pe care copiii tind să le bage în gură.

Mai multe informații despre ftalați puteți afla aici.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.