Mediile elevilor vor putea fi încheiate cu doar 2 note, în contextul grevei profesorilor

Foto: Radio Reșița

Ministerul Educației a lansat în consultare publică un ordin de ministru care prevede că mediile elevilor vor putea fi încheiate cu doar două note, în contextul grevei profesorilor, care a început de mai bine de două săptămâni.

În mod normal, la sfârșitul anului școlar elevii trebuie să aibă minimum N+3 note, unde N este numărul de ore alocat disciplinei pe săptămână în planul-cadru.

Astfel, dacă la o anumită disciplină elevii au două ore pe săptămână, atunci la finalul anului ei trebuie să aibă 5 note la acea materie.

Modificările propuse prin proiectul lansat în consultare publică vizează următoarele, a mai anunțat Ministerul Educației:

În anul școlar 2022 – 2023, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două.

În anul școlar 2022 – 2023, situația școlară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învățământ în ședința de încheiere a cursurilor și fără ca acesta să aprobe raportul privind situația școlară anuală.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.