Medicul Imbri: „Bucureștiul se va închide. Pandemia va dura și în 2022”

FOTO: Free-Photos/Pixabay.com
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

Fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală, medicul Emilian Imbri, a declarat că situația a scăpat de sub control în ceea ce privește infecțiile cu coronavirus, iar Bucureștiul „mai mult ca sigur se va închide”.

Doctorul Imbri mai spune că pandemia nu se va încheia anul acesta. „Mai durează foarte mult. Trecem în anul următor cu mască. Va fi din ce în ce mai rău. (…) Bucureștiul mai mult ca sigur se va închide. Va fi mai rău decât a fost. Vor fi pacienți mai mulți și cu simptomatologie mai gravă. Situația nu mai este sub control. Trebuie luate măsuri mult mai stricte, nepopulare. Va fi un tsunami al infectărilor. Nu mai e timp de șovăială”, a declarat medicul Imbri, la TVR1.

Acesta mai spune și că e posibil ca de sărbătorile pascale să fie foarte mulți care să nu respecte măsurile de distanțare fizică.

„Noi nu ne mai gândim la ziua de azi, noi ne gândim, deja, la Paşti. Vai de mine ce dezastru va fi că vom fi obligaţi, dar nu o să respectăm! Deja ai satisfacţia că de Paşti nu o să respecţi. Nu ne gândim că sunt pline terapiile intensive, că sunt pline spitalele.”

Ieri au fost anunțate peste 6.100 de cazuri noi de infecții cu coronavirus în România. În acest moment, opt județe se află în scenariul roșu, cu peste 3 cazuri la 1.000 de locuitori. În Capitală, rata de infectare este de 4,24 la 1.000 de locuitori.

În intervalul 15.03.2021 (10:00) – 16.03.2021 (10:00) au fost raportate 133 de decese (75 bărbați și 58 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 5 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 9 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 27 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 45 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 45 decese la categoria de peste 80 de ani.

132 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.096. Dintre acestea, 1.226 sunt internate la ATI.  

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.