Medicul din România care stă într-o garsonieră, dar a construit un spital cu bani împrumutați

Psihologul Ionica Popescu. Foto: Libertatea

Ionica Popescu a ridicat aproape de una singură primul centru medical de psihiatrie pentru copii din județul Vrancea.

Psihologul român Ionica Popescu are o poveste de viață extraordinară. A fost abandonată într-un orfelinat imediat după naștere, însă experiența a ambiționat-o să schimbe ceva.

”Copilăria mea a fost o experienţă mai puţin plăcută, iar oamenii care m-au sprijinit mi-au creat un univers la care uneori mă raportez şi acum. Ulterior, am crescut într-un mediu mai puţin favorizant unui climat armonios”, spune Ionica citată de Libertatea.

După ce a absolvit Facultatea de Psihologie, la Timișoara, a muncit la un leagăn de copii, reușind să-și deschidă și un cabinet privat de specialitate.

Mai mult, după ani de muncă grea, Ionica Popescu a reușit să ridice primul centru de sănătate mintală din județul Vrancea, unde copiii abuzați fizic, psihic sau sexual pot primi asistență psihologică.

”Investiția este integral contribuție proprie. Centrul are însă nevoie stringentă de aparatură medicală psihiatrică de specialitate și de găsirea unei forme de decontare a serviciilor prestate de centru pentru copiii din familii dezorganizate sau pentru cei institutionalizați”, a explicat psihologul.

Ionica Popescu s-a împrumutat pentru a pune pe picioare clinica.

Centrul Medical de Psihiatrie Copii și Expertiză Psihiatrică Sf. Maria aflat la Petrești va acorda servicii precum screening pentru identificarea precoce a tulburărilor de dezvoltare a copilului, evaluare psihiatrică, evaluare psihologică și logopedică, dar și consiliere psihologică și educațională, terapie logopedică, dar și grupuri de terapie și dezvoltare personală pentru copii, adolescenți și părinți.

1 COMENTARIU

  1. Se vede ca e ziarist sportiv.. Doamna din articol e de fapt psiholog, nu medic, ceea ce nu e acelasi lucru.. ‘Spitalul’ construit e un centru care poate avea 2 camere, aparatura inca n-are si de aceea nu functioneaza. A construi un spital depaseste posibilitatile unei persoane fizice (daca nu vorbim de Tiriac, sa zicem), costurile ajung sau trec de 1 milion de euro si nu cred ca te imprumuta vreo banca cu suma asta. Ar fi bine sa puneti titluri realiste si sa nu le mai umflati, fiindca va pierdeti credibilitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.