Medicii spitalului din Craiova refuză să mai mănânce la cantină

Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova. Foto: SCJU Craiova

O parte din medicii de la Spitalul Județean de Urgență din Craiova au anunțat că nu vor mai mânca la cantină, cu toate că beneficiază de masă gratuit.

Medicii refuză să mai mănânce la cantină, în semn de solidaritate cu colegii lor rezidenți, care trebuie să își plătească mesele.

„Este o discriminare inadmisibilă la care nu doresc sa fiu partașă! Masa mea o donez… voi ce alegeți?”, a spus un medic din Craiova.

„Mâine sunt de gardă. Refuz sa mănânc în cantina SCJUC. Contractul cu „furnizorul de servicii” trebuie reziliat. Avem bucătărie și personal ce poate asigura masa pentru toți medicii de gardă”, a scris pe Facebook Liviu Vasile, medic la Spitalul Județean de Urgență din Craiova.

„În atenția colegilor de la SCJU CRAIOVA ce fac gărzi.. medici specialiști sau primari. Pentru că spitalul în care lucrăm, din motive ce țin, asa cum înțeleg eu, de firma cu care se află în contract, nu asigură masa rezidenților, vă îndemn pe toți să refuzăm această masă, din solidaritate pentru rezidenții noștri! Este o discriminare inadmisibilă la care nu doresc sa fiu partașă! Masa mea o donez..voi ce alegeți?”, a scris medicul Livia David pe Facebook.

Decizia medicilor vine la scurt timp după ce conducerea spitalului din Craiova a postat un anunț în care se preciza că medicii rezidenți trebuie să își plătească mâncarea la cantină. Potrivit managerului Spitalului Clinic de Urgență Craiova, Eugen Georgescu, la unitatea medicală lucrează aproape 100 de medici rezidenți.