Medicii raportează primul caz de „Flurona”, infectarea, în același timp, cu gripă și coronavirus

FOTO: fernandozhiminaicela/Pixabay.com
FOTO: fernandozhiminaicela/Pixabay.com

Medicii din Israel au raportat primul caz de „Flurona”. Este vorba despre infectarea, în același timp, cu virusul Covid-19 și cel gripal. Situația a fost descoperită la o femeie nevaccinată, care a născut recent.

Directorul secției de ginecologie a Centrului Medical Rabin din Petach Tikva, profesorul Arnon Vizhnitser, a declarat că femeia a fost testată pozitiv pentru ambele virusuri imediat ce a ajuns la spital și că medicii au făcut o dublă verificare pentru a confirma cazul.

Medicul a mai spus că femeia avea simptome deosebit de puternice. Oficial, acesta este primul caz de acest fel, însă experții în sănătate cred că sunt mai multe cazuri care nu au fost diagnosticate. Ministerul israelian al Sănătății studiază cazul pentru a vedea dacă ar putea provoca boli mai grave.

Din cauza variantei Omicron, cazurile de Covid-19 în Israel sunt în creștere. Sunt raportate zilnic peste 2.300 de cazuri noi. În pofida ratei mare de vaccinare, de peste 92%, Israelul se află pe locul 4 în Asia și Orientul Mijlociu în ceea ce privește numărul total de cazuri de Covid-19 raportat la populația țării.