Medicii de la spitalul unde a murit Alexandra se plâng prefectului că sunt agresați verbal de pacienți

Alexandra Ivanov
Foto: Alexandra Ivanov (Facebook)

Medicii de la Maternitatea din Botoşani, unde o gravidă a murit după ce a fost ignorată ore în șir de cadrele medicale, susţin că sunt agresaţi verbal şi ameninţaţi de către pacienți, relatează Agerpres.ro.

Mai mulţi medici de la Secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani s-au întâlnit cu prefectul judeţului, Sorin Cornilă.

„Sunt situaţii în care pacienţii sau aparţinătorii devin violenţi, iar personalul medical primeşte ameninţări, în timpul programului de gardă. Mi-au solicitat să-i sprijin pentru că se simt ameninţaţi, sunt stigmatizaţi. Eu i-am asigurat de sprijinul meu şi i-am asigurat că am încredere în personalul medical din Botoşani”, a declarat Cornilă.

Alexandra Ivanov, o tânără în vârstă de 25 de ani, a murit în dureri cumplite deoarece sarcina i se oprise din evoluție. La internare i s-au făcut analize și i s-a dat un ser fiziologic, dar apoi a fost ignorată toată noaptea de către medici.

Inspectorii sanitari au stabilit că „de la ora 00,45, când i s-a administrat ser fiziologic şi un medicament, până la 07,35, nu a mai fost efectuată nicio manevră de îngrijire”, în ciuda faptului că femeia le-a spus doctorilor în repetate rânduri că are dureri foarte mari.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.