Medicii de la spitalul din Suceava vor face instruire anti-șpagă

Spitalul de Urgență
Foto: Spitalul de Urgență "Sf. Ioan cel Nou" Suceava

Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava vor face instruire anti-șpagă, după ce șefa Secției de Oncologie a fost arestată pentru luare mită, relatează Agerpres.

Managerul spitalului, Alexandru Calancea, a spus că toți angajații vor fi informați că aceste practici nu sunt tolerate. De asemenea, pacienții şi aparţinătorii vor fi informați că în toate secţiile sunt căsuţe poştale de sugestii şi reclamaţii.

Totodată, un număr de telefon pentru reclamații va fi afișat în mai multe zone.

Anca Dumitrovici Ababneh, șefa Secției de Oncologie de la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, se află în arest la domiciliu, fiind cercetată pentru luare de mită în urma unui flagrant delict.

Pe parcursul mai multor luni, ea a fost filmată în timp ce primea diverse șpăgi de la pacienți bolnavi de cancer sau de la aparținătorii acestora, atât sub formă de bani (50 de lei, 100 de lei sau 200 de lei), cât și de produse (miere de albine, cașcaval, cafea, bomboane de ciocolată sau brânză).

Anca Dumitrovici Ababneh e acuzată de procurori de luare de mită în formă continuată (64 de acte materiale – dintre care un număr de 62 acte materiale au fost comise într-un interval scurt de timp, adică în 7 zile lucrătoare consecutive din luna decembrie 2022), se arată într-un comunicat de presă al Direcției Generale Anticorupție.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.