Medici huiduiți și făcuți „asasini” în curtea spitalului. Un bolnav de COVID, cu mască de aer, a privit protestele de la geam

FOTO: Brasov.net
FOTO: Brasov.net

În mai multe orașe din țară au ieșit câteva mii de oameni care au protestat împotriva măsurilor sanitare. În București, Craiova, Galați sau Sibiu s-au înregistrat și violențe. Poliția și Jandarmeria au anunțat în această dimineață că au fost date 222 de amenzi, în valoare de 200.000 de lei și că 188 de persoane sunt audiate în urma protestului de aseară din Capitală.

„Am avut un protest care, spre final, şi-a pierdut caracterul paşnic. Un grup de manifestanţi s-a aşezat pe carosabil fără niciun motiv. La un moment dat trei persoane din acest grup s-au deplasat în altă direcţie, câţiva colegi au încercat să îi legitimeze şi atunci ei au devenit violenţi. La momentul imobilizării acestor persoane, cei aşezaţi pe carosabil au aruncat cu pietre şi i-au rănit pe colegii mei şi au produs pagube materiale. Avem identificate 188 de persoane”, a spus colonelul Ionel-Cătălin Stegăroiu, șeful Jandarmeriei Bucureşti. Acesta a mai spus că 12 jandarmi au fost răniți.

Au fost și câteva imagini care s-au viralizat pe rețelele sociale. Una este din Brașov, acolo unde câteva sute de persoane care au protestat au trecut și prin fața Spitalului CFR, unitate COVID. Unul dintre pacienți, care respira cu ajutorul unei măști, a fost filmat privind de la fereastra, potrivitBrasov.net, care a surprins momentul.

La Bacău, câteva zeci de oameni au ajuns în fața Spitalului Municipal „Sfânta Maria”, unde sunt internați pacienți cu Covid, și au strigat „hoții” și „asasinii”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.