Medic, pentru Dragnea: „Pacienților tratați în jeg când le cereți scuze?”

FOTO: Vasi Rădulescu/Facebook
FOTO: Vasi Rădulescu/Facebook

Medicul Vasile Rădulescu l-a criticat pe Liviu Dragnea după ce le-a cerut iertare „miilor de români din pușcării”, pentru că nu a reușit să modifice Codurile penale.

„Pacienților care au fost și sunt tratați în jeg, cu bacterii, cu tratamente improvizate, cu aparate vechi, lor când aveți de gând să le cereți scuze?”, l-a întrebat el pe liderul PSD.

Medicul Vasile Rădulescu a postat și o fotografie care s-a viralizat la începutul acestui an, făcută de ruda unui pacient într-unul dintre saloanele Spitalului de Boli Infecţioase din Timişioara.

„Domnu’ Dragnea, am înțeles că v-ați cerut scuze pușcăriașilor. Adevărul e că se impuneau aceste scuze, cum să nu. Eu vreau însă să vă întreb ceva: pacienților care au fost și sunt tratați în jeg, cu bacterii, cu tratamente improvizate, cu aparate vechi, lor când aveți de gând să le cereți scuze?

Un pușcăriaș ajunge la închisoare pentru că e pedepsit. Sigur că merită niște condiții minimale, dar să nu uităm că unii omoară oameni, violează femei, distrug familii, prăduiesc. Ce atâtea scuze? Ce articol sovietic? Adică susții că sunt nu știu câte mii pedepsiți pe nedrept? Cum naiba?”, afirmă medicul Vasile Rădulescu.

„Un pacient ajunge în spital pentru a se face bine. A plătit asigurare, bună, rea, cum e ea. Dar voi ați furat banii, pentru că se fură ca-n codru în Sănătate. E normal să mai existe astfel de saloane? E normal să nu fie ventilatoare mecanice în secțiile ATI de copii? E normal să colcăie nepotismele peste tot, alimentate cel mai mult chiar de voi?

E normal să sufere oamenii care merg la spital pentru a se trata și merită condiții excelente, dar ajung în saloane mai rele decât celulele? Ei sunt practic pedepsiți pe nedrept. Lor când ai de gând să le ceri scuze, Liviule?

Când o să-i ceri scuze vârstnicului de la Timișoara care a ajuns în acest salon de boli infecțioase (ce ironie, că pare generator de infecții)? Când, Liviule?”, adaugă el.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.