Medic ginecolog trimis în judecată pentru șpaga pentru o cezariană

femeie însărcinată gravidă
Foto: Greyerbaby / pixabay.com

Un medic primar cu specialitatea obstetrică – ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu a fost trimis în judecată de procurori, fiind acuzat că a luat o șpagă de 1.500 de lei pentru o cezariană.

Dosarul penal a fost inițiat ca urmare a unui apel telefonic la linia anticorupție gratuită Call Center a Direcției Generale Anticorupție 0800.806.806.

Din cercetările efectuate a rezultat că medicul a primit suma de 1.500 de lei de la o pacientă şi un aparţinător al acesteia, în mai multe tranşe, pentru exercitarea unor acte medicale, precum şi în legătură cu efectuarea unei intervenţii chirurgicale de cezariană, se arată într-un comunicat de presă al Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu.

La data de 26 octombrie 2020, polițiștii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, cu sprijinul Serviciului Operații și Serviciului Tehnic din cadrul D.G.A. – structura centrală, l-au surprins pe medic în flagrant delict, după ce a primit suma de 500 de lei, cu titlu de mită, de la un martor denunțător, aparținător al pacientei.

Foto: Greyerbaby / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.