Medic chirurg fost director de spital, trimis în judecată pentru luare de mită

octavian mazilu
Foto: Octavian Mazilu (Facebook)

Medicul chirurg Octavian Mazilu de la Spitalul Municipal din Timișoara a fost trimis în judecată pentru luare de mită.

Mazilu, fost director al spitalului, este acuzat de procurori că a luat șpagă de la 26 de pacienţi sau de la aparţinători ai acestora, relatează Agerpres.ro.

Faptele ar fi avut loc în perioada 18.03.2022 – 31.05.2022.

Cazul a devenit cunoscut anul trecut, când la data de 31 mai Octavian Mazilu a fost prins în flagrant delict luând 300 lei de la o pacientă internată în vederea efectuării unei intervenții chirurgicale.

Procurorii l-au acuzat la acea dată că a luat diferite sume de bani (lei sau euro), cuprinse între 100 și 2.000 de lei, pentru efectuarea unor acte medicale ce erau gratuite conform legii.

Inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar apoi a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu 01.06.2022.

Acum, Octavian Mazilu va fi judecat de magistrații de la Tribunalul Timiş.

Mazilu este și profesor universitar doctor la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.