MecDiesel. Specialistul dumneavoastră  în motoare

Pentru a cumpăra piese auto noi sau second hand, există opțiunea să apelați direct de la producători. Acest lucru poate face reparațiile ceva mai scumpe, dar vă asigură că piesele vor fi fiabile. Internetul și aplicațiile mobile par uneori a fi soluția la toate problemele, dar trebuie să fii foarte atent când alegi.

Așa cum producătorii dau vehiculelor lor un nume intern, motoarele nu sunt străine de această practică. De ce este necesar să cunoașteți aceste informații? Ei bine, acest cod este grupa sanguină a motorului tău, așadar, cunoașterea acestor informații va fi foarte utilă, deoarece în multe ocazii vei putea găsi mai multe piese pentru același model pe site-urile de piese pentru motor, dar când vine vorba de a afla mai multe detalii despre produs veți găsi informații care indică pentru ce motoare este valabil, de unde vine importanța cunoașterii „grupului sanguin” al motorului tău. Cereți întotdeauna factura și garanția. Acesta este un aspect foarte important. Prin urmare, înainte de a cumpăra piesa, ar trebui să aflați dacă are garanție și pentru cât timp.

Dar dacă totuși, în ciuda diferitelor recomandări încă aveți îndoieli, cel mai bine este să consultați un furnizor oficial sau un mecanic. Acest lucru va fi util pentru anumite piese de schimb, deoarece un producător poate avea piese care sunt incompatibile din cauza detaliilor mici. Când ne gândim la motor, trebuie să ne gândim la el ca și cum ar fi o echipă coordonată. Să facem o comparație simplă: imaginează-ți că motorul tău este o echipă de fotbal. Dacă portarul, fundașul central, atacantul sau mijlocașul eșuează într-o echipă de fotbal, echipa nu funcționează. Același lucru se întâmplă și cu motorul. O eroare în orice parte a motorului înseamnă că mașina nu mai funcționează automat sau se uzează rapid. Totul este conectat și unele părți ale motorului depind de altele, așa că o defecțiune în oricare dintre ele presupune o disfuncție totală a motorului.

Unul dintre cei mai importanți furnizori europeni de piese de schimb pentru motoare din piața internațională este Mec Diesel. Din 1983 este specialist în motoare pentru camioane, utilitare și autoturisme. În anul 2016 Mec Diesel SEE a preluat echipa PTP de la Automotive Investment Corporation , cu scopul de a deveni cel mai bun specialist în motoare din România și furnizorul de top de piese și lubrifianți pentru vehicule comerciale.

Cu peste 30 de ani de experiență în domeniul motoarelor, Mec Diesel operează în 13 birouri comerciale și 13 depozite de piese în cele mai importante orașe: București, Voluntari, Ploiești, Pitești, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Brașov, Cluj, Arad, Sibiu, Oradea și importă și distribuie o gamă diversă de piese de schimb și lubrifianți, cu toate specificațiile tehnice pentru vehicule comerciale, vehicule transport persoane și autoturisme.

În categoria pieselor de schimb se numără: pistoane și componente, cuzineți, axe came, culbutori, supape, arbore cotit, biele, pompe de apă și ulei, volante sau garnituri motor. La categoria componente motor, gama este diversă: pistoane, segmenți, cămăși, garnituri motor, chiulase, distribuție, transmisie, pompe de apă. Prețurile sunt competitive, beneficiați de consiliere profesională cu acces la specificații tehnice complete.

În plus, puteți beneficia și de promoții la diverse categorii, cum ar fi: piese utilaje – agricole și construcții, promoție piese motor Kolbenschmidt, pentru motoare pe benzină și diesel în sectoarele de vehicule de pasageri și utilitare, chiulase – pentru camioane, autoturisme, autoutilitare, axe cu came – MAN, Mercedes, VAG, Volvo, Renault, Scania, DAF, Ford.