Măștile de tip FFP2, obligatorii pe toate aeroporturile din Italia

aeroport
Foto: Skitterphoto / pixabay.com

Toți cei care ajung într-un un aeroport din Italia sunt obligați să poarte o mască de tip FFP2. Așadar, măștile chirurgicale cu 3 straturi sau cele textile nu mai sunt acceptate.

Măsura a fost anunțată de compania TAROM.

„Vă informăm că începând de mâine, 29 decembrie 2021, pe toate aeroporturile din Italia va fi instituită măsură obligativității purtării (doar) a măștii tip FFP2 pentru toți pasagerii care sosesc în și/sau tranzitează acesta țară”, a anunțat TAROM într-un mesaj publicat pe rețeaua de socializare Facebook.

Măsura vine în contextul răspândirii fulminante a noii variante de SARS-CoV-2, Omicron, care este mult mai contagioasă decât varianta Delta.

Miercuri, 29 decembrie, Italia a raportat peste 98.000 de cazuri de coronavirus, cel mai mare număr înregistrat vreodată în această țară de la debutul pandemiei.

Foto: Skitterphoto / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.