Măști de față cu produse de acasă

Măștile de față sunt foarte bune pentru ameliorarea stresului la sfârșitul zilei dar și pentru tratarea sau măcar ameliorarea de afectiuni piele. Acestea normalizează porii, reduc pigmentarea și combat alte defecte neplăcute ale pielii. Din fericire, un amestec facial magic și sănătos poate fi făcut acasă din alimente care sunt adesea în frigider. Iaurtul va spori efectul exfolianților tăi preferați, mierea va fi cel mai bun prieten al tău împotriva bacteriilor care provoacă erupții cutanate, iar pudra de cacao va fi utilă dacă obiectivul tău este pielea strălucitoare și catifelată. Cu astfel de măști la îndemână, îți va fi mult mai ușor și chiar mai plăcut să devii mai frumoasă.

Cum se prepare o mască de față?

Măștile realizate manual, cu siguranță îți vor oferi mai multă plăcere decât opțiunile cumpărate. Mai jos este o selecție de măști simple de față pe care le poți testa în această seară și în orice eră.

Masca pentru hidratare și nutriție

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • ½ Avocado
  • Miere – 1 lingură
  • Tărâțe de ovăz – 1 mână

Menține masca pe față timp de 15 minute.

Cum se prepară?

Arată ca un meniu pentru micul dejun, dar când le amesteci obții o mască de față super hrănitoare. Mierea va ajuta la menținerea umezelii în celulele pielii, dar nu o face grasă. Dacă pielea ta are cicatrici, abraziuni și alte leziuni, recomandabil este să îți masezi bine fața, folosind masca. Mierea are și funcții de regenerare și te va ajuta la vindecarea rănilor mici de pe suprafața pielii. Cu toate acestea, nu exagera, deoarece mierea este un produs alergenic și, dacă există cea mai mică suspiciune a unei reacții alergice, este mai bine să nu utilizezi ingredientul. Poți utiliza, însă, făina de ovăz care este un  ingredient special pentru măștile de față. Aceasta va ajuta la hidratarea profundă a pielii, la saturarea acesteia cu substanțe utile, la calmare și catifelare. De asemenea, nu uita de avocado. Datorită uleiurilor super-nutritive din compoziția sa, avocado zdrobit va ajuta în cazul pielii uscate. Dacă nu ai avocado la îndemână, înlocuiește-l cu trei linguri de lapte. Conține acid lactic, care va ajuta la curățarea ușoară a feței și la reducerea intensității iritațiilor.

Mască pentru uniformizarea tonului feței

Se utilizează următoarele ingrediente:

  • Iaurt natural – 1 lingură
  • Miere – 1 lingură
  • Pulbere de curcuma – 1 lingură.

Menține masca pe față timp de 10 minute.

Cum se realizează?

Tot ce trebuie să faci este să amesteci ingredientele enumerate până când acestea se transformă într-o pastă netedă. La fel ca și aptele, iaurtul este bogat în acid lactic, care îți va strânge vizibil pielea și o va reîmprospăta. Mierea îți va hidrata pielea, iar curcuma va fi adevăratul tău aliat în lupta împotriva pigmentării. Aceasta este o mască ideală pentru cele care au fost deja la mare și au mers prea departe cu băile de soare.

Într-un articol viitor vom discuta despre pastile de slăbit și metode prin care puteți ajunge la greutatea dorită.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.