Mărturia unui medic neurochirurg cu COVID: „Oboseală formidabilă, și până la toaletă amețeam”

vlad ciurea medic neurochirurg
Foto: Captură video Digi24

Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a povestit la postul de televiziune Digi24 cum a descoperit că e infectat cu noul coronavirus și ce simptome a avut.

„Eram la al șaptelea test, dar nu mă simțeam bine. Simțeam că parcă nu sunt eu, eram foarte obosit. Nu tușeam, aveam miros, aveam gust. Nu aveam febră. Ceva lipsea. Oboseală, junghiuri, puțină tuse, dar câte puțin. Dar această oboseală, trăgeam de mine”, a povestit el.

Din cauza acestei oboseli l-a lăsat pe un coleg să încheie o operație, iar el a plecat acasă. A doua zi testul rapid a ieșit pozitiv. A făcut apoi și un test RT-PCR, care a ieșit tot pozitiv.

„Luni a venit iar un echipaj, m-au dus la spital și mi-au făcut și un CT pulmonar. Analizele erau foarte proaste, o luau în jos. Între 5 și 7 decembrie s-au modificat. Alarmă!”, a spus Ciurea. Între timp, îi scăzuse și saturația de oxigen.

El a povestit că a avut de ales între a face tratamentul acasă sau la spital, dar că decis să meargă la spital, pentru că „de aia e inventat spitalul”: „Amețeală, chiar și până la serviciile de toaletă amețeam, nu mai eram în putere, acea oboseală formidabilă, junghiuri. Nu am avut febră”.

Medicul a mai relatat pentru Digi 24 că, din punctul său de vedere, a scăpat de simptome mai grave pentru că s-a testat de la primul semnal de alarmă și pentru că i-a lăsat pe specialiști să-l trateze.

Vlad Ciurea a stat în spital 6 zile, iar după două săptămâni testul a ieșit negativ.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.