Mărturia unei tinere însărcinate infectată cu COVID: „Am avut o tuse cumplită. Nu am crezut că poate să fie atât de greu”

sarcină covid
Foto: Captură Digi 24

Roxana, o tânără în vârstă de 36 de ani care a fost diagnosticată cu COVID în timp ce era însărcinată, a povestit pentru postul de televiziune Digi 24 greutățile prin care a trecut.

Ea a aflat că este însărcinată în urmă cu 6 luni, iar după 3 luni a făcut COVID. Nu era vaccinată, iar simptomele nu au fost deloc ușoare.

„Pentru mine, experiența COVID a fost o traumă. Pe lângă simptomatologia specifică, care n-a fost deloc ușoară, am stat cu inima la gură, din oră-n oră, pentru că nu știam cum va evolua boala. Am plâns când am văzut testul pozitiv, pentru că nu știam exact ce se poate întâmpla și primul lucru pe care l-am făcut a fost să iau legătura cu medicii”, a relatat tânăra din București.

„Nu am crezut că poate să fie atât de greu. Am avut o tuse cumplită. Mi-a fost foarte teamă, în permanență mă țineam cu mâna de burtă, pentru că îmi era teamă să nu se desprindă placenta, să nu se întâmple ceva. Tot ce îmi doream era să treacă perioada aia, să pot să ies din casă, să merg la medic, să verific care este starea bebelușului”, a mai povestit ea.

Medicii recomandă ca femeile însărcinate să se vaccineze împotriva COVID.

La jumătatea lunii octombrie, o tânără de 20 de ani, însărcinată în luna a șasea, infectată cu COVID și nevaccinată, a decedat la secția ATI a Spitalului Județean Satu Mare.

Femeia a refuzat intubarea, dar și masca de oxigen, în ciuda faptului că avea o saturație a oxigenului din sânge de doar 70%. Starea i s-a agravat și a decedat. Nici copilul pe care îl aștepta nu a supraviețuit.

Vă recomandăm și:

Aici vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.