Marius Budăi, ministrul Muncii: „Și eu am lucrat pe salarii mult mai mici”

marius budăi
Foto: Pagina de Facebook Marius Budăi

Marius Budăi, ministrul Muncii, a declarat că și el a lucrat pe salarii mult mai mici decât profesorii și că știe cât de greu le este.

El a făcut aceste afirmații după ce a participat la o întâlnire cu profesorii de la Colegiul Național „I. L. Caragiale” din București.

„Știți foarte bine că și eu la rândul meu am fost și sunt salariat și am lucrat și am fost un lucrător în asistență socială cu salarii mult mai mici. Cunosc aceste realități, nu trebuie să mi le spună neapărat cineva”, a spus Budăi.

El fusese întrebat de jurnaliști cum se pot descurca profesorii cu salarii care pornesc de la 2.400 de lei.

Marius Budăi a mai spus că a purtat cu profesorii discuții legate de viitorul Educației în România.

Profesorii din România sunt în grevă generală de mai bine de două săptămâni. Ei cer în primul rând măriri salariale, fiind nemulțumiți că un profesor debutant primește 2.500 de lei, iar unul la final de carieră ajunge cu greu la 4.000 de lei.

Guvernul a dat o ordonanță de urgență prin care a mărit salariile profesorilor cu 1.000 de lei brut (circa 600 de lei net), însă cadrele didactice au fost nemulțumite și au decis să continue greva.

Liderii de sindicat cer ca salariul unui debutant să fie de 4.000 de lei, iar un profesor la final de carieră să aibă circa 7.000 de lei.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.