Mario Iorgulescu, fugit din țară, a fost condamnat la închisoare

mario iorgulescu
Mario Iorgulescu. Foto: Facebook

Mario Iorgulescu, fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a fost condamnat, vineri, de magistrații Tribunalului București, la 15 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru omor și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

De asemeneea, potrivit Hotnews.ro, instanța a decis și ca acesta să plătească câte 100.000 de euro și 50.000 de lei pentru două dintre părțile civile din dosar. Decizia nu este definitivă.

În septembrie 2019, Mario Iorgulescu a produs un accident auto grav, după ce a consumat cocaină și alcool. După producerea accidentului, Iorgulescu a părăsit România și acum s-ar afla în Italia.

Potrivit procurorilor, Iorgulescu avea o alcoolemie de 1,96 g/l și era sub influența cocainei. Se deplasa din satul Gulia, comuna Tărtășești, spre un club din Parcul Herăstrău. Ar fi trecut pe culoarea roșie a semaforului cu o viteză de 145 km/h în intersecția dintre Șoseaua Chitilei și strada Teodor Neagoe.

Apoi a accelerat până la 162 de km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda I, după care a urcat maşina cu partea stângă pe un scuar, apăsând la maximum pedala la un vehicul echipat cu un motor ce dezvoltă 700 de cai putere, şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală, la viteza de 143 km/h, cu un autoturism marca Audi, condus de un bărbat, care a decedat pe loc.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.