Marea Britanie ar putea introduce măsuri restrictive. Este așteptat al doilea val de infectări cu coronavirus

mască de protecție coronavirus virus
Foto: KELLEPICS / pixabay.com

Ministrul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, a declarat că nu exclude posibilitatea de a fi introduse din nou măsuri restrictive, din iarnă, în cazul în care va fi un al doilea val de infecții cu coronavirus. Potrivit unui raport guvernamental, un nou val ar putea aduce 85.000 de noi victime.

„Dacă se vor înmulți cazurile, va trebui să recurgem la măsuri locale de carantină foarte extinse sau să luăm măsuri suplimentare la nivel naţional. Nu excludem asta, chiar dacă nu vrem aşa ceva”, a explicat ministrul pentru The Times.

Ministrul britanic al Sănătății a spus că un al doilea val ar putea fi evitat, dar nu este ușor acest lucru.

„Acesta ar fi cel mai grav scenariu ce poate fi avut în vedere în mod rezonabil: un sezon greu de gripă şi o creştere a cazurilor de coronavirus, deoarece oamenii petrec mai mult timp în interior” iarna, a afirmat Hancock.

Conform unui raport al comitetului ştiinţific care consiliază executivul britanic cu privire la pandemia de COVID-19, dezvăluit de BBC vineri seara, COVID-19 ar putea provoca moartea a 85.000 de persoane în Marea Britanie în perioada iulie 2020 – martie 2021, potrivit „celui mai rău scenariu previzibil în mod rezonabil”.

Raportul, care admite că datele utilizate sunt supuse „unei mari incertitudini”, subliniază faptul că ar putea fi reintroduse restricţii, de exemplu limitarea contactelor între persoane din locuinţe diferite, dar că şcolile ar urma să rămână deschise. Aceste măsuri ar urma să fie aplicate până în martie 2021.

În iulie, un studiu al Academiei de Ştiinţe, realizat la cererea executivului premierului conservator Boris Johnson, estima că numărul morţilor în spitalele britanice ar putea ajunge în această iarnă până la 120.000.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.