Marcel Ciolacu: „Toleranță zero față de toți bombardierii care confundă plajele cu maidanul”

În ședința de Guvern de vineri, 18 august, premierul Marcel Ciolacu i-a încurajat pe jandarmi și pe polițiști să-și facă treaba și să nu tolereze actele de violență de pe litoral.

„În final, pentru că începe weekend-ul și probabil iarăși stațiunile de pe litoral vor fi pline de turiști, vreau să fac un apel către forțele de ordine să fie foarte ferme în aplicarea legii. Oamenii vor lege și ordine.

Trebuie toleranță zero față de toți așa-zișii bombardieri care fac scandal și confundă plajele și drepturile cetățenești cu maidanul în România. Polițiștii și jandarmii au toată susținerea mea, a întregului Guvern și a tuturor oamenilor de bun simț din această țară”, declarat Ciolacu în finalul ședinței de Guvern de astăzi.

În această săptămână, pe litoral au avut loc mai multe acte de violență îndreptate împotriva salvamarilor care încercau să-și facă datoria și să nu-i lase pe oameni să intre în marea agitată.

Luni, 6 oameni s-au înecat în Marea Neagră, în stațiunile Mamaia, Costinești și Venus. Mulți alții au fost salvați de la înec în ultimele zile, după ce au intrat în mare deși era arborat steagul roșu care interzicea scăldatul.

Ulterior, în stațiunea Eforie Nord, mai mulți turiști s-au bătut cu salvamarii care le-au cerut să iasă din apă. Unul dintre ei a aruncat cu o piatră într-un salvamar, l-a apucat de vestă, l-a smucit de pe ski jet, iar omul și-a lovit capul de ambarcațiune.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.