Marcel Ciolacu a fost amendat de poliție pentru că nu a respectat distanțarea socială

FOTO: Hotnews.ro
FOTO: Hotnews.ro

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, dar și fostul premier Mihai Tudose, au fost suprinși la o masă în resturantul unei pensiuni din localitatea Monteoru, alături de mai multe persoane, potrivit Hotnews.ro. Aceștia au fost amendați pentru că au încălcat prevederile privind distanțarea socială.

În total, au fost amendate 11 persoane, contravențiile ridicându-se la 21.000 de lei.

„Având în vedere informațiile și imaginile vehiculate în spațiul public, cu privire la încălcarea prevederilor LEGII nr. 55 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, de către președintele Camerei Deputaților precum și alte persoane, facem următoarele precizări:

Ieri seară, urmare a unei sesizări privind prezența mai multor persoane la o masă, la un local de pe raza localității Sărata Monteoru, din județul Buzău, polițiștii Secției de Poliție Rurală Merei- IPJ Buzău, s-au deplasat pentru efectuarea de verificări, sub aspectul respectării normelor în vigoare pe linia prevenirii infectării cu virusul Sars-Cov 2. La momentul sosirii polițiștilor, au fost găsite 6 persoane (3 în interior și 3 în exteriorul locației).

3 dintre cele 6 persoane erau reprezentanți ai operatorului economic și s-a constatat că aceștia nu purtau mască de protecție, în locurile în care acest lucru era obligatoriu, astfel că au fost sancționate contravențional.

Ulterior, au fost efectuate verificări, în urma cărora au fost identificate toate persoanele care apar în imaginile din spațiul public, acestea fiind sancționate contravențional, pentru că erau mai mult de 6 persoane la o masă. De asemena, reprezentantul operatorului economic a fost sancționat, pentru neluarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

Cuantumul total al sancțiunilor este de 21.000 de lei. Fac previzarea că localitatea respectivă se află în scenariul verde, așadar, operatorii economici pot desfășura activități economice, cu respectarea normelor sanitare generale de protecție.

Sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor legale în ceea ce privește numărul total de persoane care se pot afla la aceeași masă, respectiv 6”, a declarat purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan.

Marcel Ciolacu spune că era la restaurant cu persoane din familia sa și era un eveniment privat.
„Eram la restaurant cu fiul meu, cu nepotul meu, cu prietena lui, cu fratele meu, eram în familie, cam 10 persoane. Era un eveniment privat. Mihai Tudose era în trecere spre București și s-a oprit și el acolo. Presupun că cine ne-a fotografiat a anunțat și la 112. (…)
A venit poliția acolo, au venit jandarmii și au văzut că eram despărțiți la trei mese când ne-am apucat să mâncăm. Am transmis astăzi dimineață la Poliție toate datele celor care au fost la masă pentru a se face anchetă”, a declarat președintele PSD, pentru Libertatea.ro.
Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.