Mântuirea Bucureștiului. Firea dă încă 24,7 milioane de lei la biserici

Gabriela Firea a vorbit in spaniolă la Madrid. Foto: Youtube

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vrea să dea încă 24,7 milioane de lei către biserici, din care 10 milioane de lei la Catedrala Mântuirii Neamului, potrivit unui proiect de rectificare bugetară aflat pe site-ul Primăriei Capitalei, citat de Hotnews.ro.

Dacă proiectul va fi aprobat, suma alocată către biserici de Primăria Capitalei va ajunge în 2018 la 121 de milioane de lei, iar suma acordată pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului va fi de 45 de milioane de lei.

Banii sunt din bugetul Administrației Monumentelor și Patrimoniului turistic și se iau de la statui. Pe 22 noiembrie, Primaria Bucureștiului a mai dat 20 de milioane de lei pentru biserici, potrivit unui proiect de hotărâre propus de primarul Gabriela Firea și votat de majoritatea PSD-ALDE.

În luna octombrie, liderul PNL București, Cristian Bușoi, a reclamat faptul că Firea „taie bani de la spitale și îi dă la biserici”.

„După ce a depăşit repede regretele că Guvernul PSD nu a lăsat-o să facă Şoseaua de Centură, doamna Primar General a revenit la vechile obiceiuri: taie bani de la străzi şi îi dă la „recreere”, taie bani de la spitale şi îi dă la biserici.

Banii pe care Primăria îi ia de la străzi: 153,7 milioane lei ca să crească alocarea la „recreere, cultură şi religie”, de la 566 de milioane, la 636 milioane lei, ar fi putut merge pe proiecte de care Bucureştiul are nevoie cu prioritate: infrastructură şi trafic, poluare şi refacerea reţelei RADET.

De la administraţia Spitalelor se scad 47,8 milioane de lei, la ultima rectificare, în condiţiile în care şi la rectificarea din iulie au fost daţi 10 milioane lei către Catedrala Mântuirii Neamului”, arată Buşoi, potrivit unui comunicat de presă.

Bușoi a mai spus că „este o politică consecventă a administraţiei PSD-Firea ca la aceste rectificări să treacă banii de la ce este important în bugetul Capitalei, către lucruri care nu sunt prioritare”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.