Majoritatea românilor ar fi de acord cu noi restricții în cazul unui nou val al epidemiei

pandemia de coronavirus
Foto: rottonara / pixabay.com

Mai mult de jumătate dintre români ar fi de acord să treacă din nou prin restricțiile impuse de autorități în cazul primului val al epidemiei de coronavirus, dacă se va produce o situație similară.

Potrivit unui studiu realizat de Novel Research, la inițiativa Provident Financial România, puţin sub 60% dintre români au precizat că ar fi acord să treacă prin aceleaşi restricţii dacă s-ar produce un al doilea val al pandemiei.

În același timp, mai puțin de jumătate cred că efectele pandemiei COVID-19 se vor resimţi major asupra vieţii lor chiar şi după ce va fi trecut cu totul.

Potrivit aceluiași studiu, tot aproximativ jumătate dintre români au declarat că și-au reevaluat planurile de viitor și își gestionează mai strict resursele.

Aproape 40% dintre respondenţi afirmă că veniturile curente sunt suficiente doar cât să le asigure un trai decent, fără să-şi poată permite lucruri scumpe, iar aproape un sfert spun că banii pe care îi câştigă le asigură doar lucrurile esenţiale.

Aproximativ unu din zece români susține că banii pe care îi câștigă nu îi ajung nici pentru bunurile de strictă necesitate. Pe de altă parte, doar 6% dintre români spun că duc un trai fără griji.

Peste 46% dintre respondenţi cred că munca de acasă va fi principalul mod de desfăşurare a activităţii şi în următorul an. Totodată, o treime (33%) dintre cei chestionați au precizat că intenţionează să-şi ţină copiii acasă şi să nu-i trimită la şcoală sau grădiniţă.