Mai multe resturi care ar fi de la o dronă prăbușită în România au fost găsite în localități tulcene

FOTO: roaf.ro
FOTO: roaf.ro

Un echipaj al Forțelor Aeriene Române de pe un elicopter IAR 330 Puma a identificat în jurul orei 11:30, în zona localităților tulcene Victoria și Nufărul, fragmente care ar putea proveni de la o dronă. Acestea sunt dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri, potrivit Ministerului Apărării Naționale.

Cele două localtăți sunt la câteva zeci de kilometri de granița cu Ucraina, pe Brațul Sfântu Gheorghe.

„Echipajul unui elicopter IAR 330 Puma al Forțelor Aeriene Române, din Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, a identificat miercuri, 13 septembrie, în jurul orei 11.30, în zona localităților Nufărul și Victoria, din județul Tulcea, fragmente care ar fi putut proveni de la o dronă, dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri.

Conform procedurilor, un alt elicopter al Forțelor Aeriene Române, din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, a fost trimis în zonă cu o echipă specializată la bord, pentru a efectua cercetări preliminare în teren și ridicarea de probe pentru efectuarea expertizărilor”, a comunicat Ministerul Apărării.

Ar fi vorba despre a treaia dronă utillizată în războiul din Ucraina găsită pe teritoriul României în două săptămâni.

Un alt elicopter al Forțelor Aeriene Române, din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, a fost trimis în zonă cu o echipă specializată la bord, pentru a efectua cercetări preliminare în teren și ridicarea de probe pentru efectuarea expertizărilor.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.