MAE a emis o atenționare de călătorie pentru Grecia

insula zakynthos
Insula Zakynthos de la Marea Ionică. Foto: Pexels / pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Grecia că Secretariatul General de Protecție Civilă avertizează cu privire la existența unui risc ridicat de incendii de vegetație (grad 4 din 5) pentru data de 15 august 2019, pe fondul temperaturilor ridicate și a intensificării vântului, pentru Insulele Ionice.

Cele mai mari Insule Ionice, unde merg și cei mai mulți turiști români, sunt Zakynthos, Corfu, Cefalonia și Lefkada.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă, +302106728879, și la cel al oficiului consular la Salonic, +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu un caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Atena, +306978996222, și pe cel al Consulatului General al României la Salonic, +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet atena.mae.ro, salonic.mae.ro, infocrisis.gov.gr, mae.ro, și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.