MAE a emis o alertă de călătorie pentru Olanda

amsterdam
Foto: skeeze / pixabay.com

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru Olanda din cauza furtunii Ciara.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Olanda că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, până la data de 12 februarie 2020, teritoriul olandez va fi afectat de furtuna Ciara, fapt pentru care a fost emis un nou cod galben de vânt.

Conform prognozelor, sunt așteptate precipitații și rafale de vânt cu viteze de până la 75-100 km/h terestru și 110 km/oră pe mare. Din cauza vântului puternic, sunt prevăzute întârzieri şi anulări de zboruri pe toate aeroporturile olandeze.

Totodată, autoritățile locale informează cu privire la posibilitatea perturbării circulației rutiere şi feroviare din cauza căderilor de copaci pe carosabil sau pe calea ferată. Conducătorilor auto li se recomandă să adapteze viteza de mers la condițiile meteo, precum și respectarea semnalizărilor temporare.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga: +31(0)703541580; +31(0)703228612; +31(0)703319980, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Ţărilor de Jos: +31(0)622823300 și telefonul de urgenţă al secţiei consulare: +31(0)651596107.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet haga.mae.ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță”, care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Foto: skeeze / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.