Made in Romania. Sculptură în colivă – Sfinții Trei Ierarhi cu bombonele

FOTO: Dan Luca/Ziarul de Iași
FOTO: Dan Luca/Ziarul de Iași

La o biserică din Iași, Sfântul Vasile din cartierul Tătărași, enoriașii au pregătit o colivă uriașă în care au fost sculptați Sfinții Trei Ierarhi.

Potrivit ziaruldeiasi.ro, s-au fiert șase kilograme de grâu și s-a lucrat în jur de patru ore.

Sculptura a fost realizată de prăznicarul bisericii. Este un basorelief. Chipul sfinților a fost modelat pe colivă, cu ingredientele obișnuite”, a declarat Eugenia Burdea, citată de ziaruldeiasi.ro.

Creștinii-ortodocși din România îi sărbătoresc astăzi pe Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, care au trăit la sfârșitul secolului IV.

Tradițiile populare spun că cine muncește astăzi poate orbi, iar tinerele trebuie să postească pentru a avea o căsnicie fericită. La sate, astăzi se fac praznice de pomenire a morților din familiile credincioșilor.

O fotogalerie cu sculptura realizată în colivă puteți vedea pe ziaruldeiasi.ro.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.