Ludovic Orban: ”Vom lua orice măsură care se impune. A crescut numărul românilor care nu respectă regulile”

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul Ludovic Orban a comentat pe marginea creșterii recente a numărului de cazuri de coronavirus din România, dar și despre pașii pe care autoritățile române îi vor face în perioada următoare.

”Guvernul nu dorește să reinstituie nicio restricție, nu dorește să ia nicio măsură care să afecteze economia”, a declarat premierul Orban, adăugând: ”Pe de altă parte, dacă va fi nevoie, vom lua orice măsură se va impune, pentru că punem pe primul plan sănătatea și viața românilor”.

Liberalul mai spune că numărul de infectări cu COVID-19 a crescut direct proporțional cu numărul celor care nu respectă regulile.

”Din păcate, ne-am confruntat în ultimele luni cu campanii organizate care au avut ca scop să determine românii să nu creadă în virus, să ignore pericolul și vedem că, din păcate, aceste campanii au dus la consecințe”, a explicat Orban.

”Suntem într-un moment de cumpănă, există riscul unei creșteri de cazuri”, a avertizat premierul.

”Vreau să transmit un mesaj fiecărui român. Virusul nu iartă pe nimeni, nici pe aceia care nu cred în virus. Dacă cineva ignoră regulile, atunci când se îmbolnăvește nu se pune în pericol numai pe el, ci și pe cei dragi. Dacă nu vă pasă de sănătatea voastră sau credeți că nu este pericol, vă rog să vă pese de fratele, de mama, de copilul dumneavoastră. Doar împreună, solidari, și respectând reguli simple, care sunt stabilite de specialiști, putem să readucem lucrurile la normal și putem să luptăm eficient cu epidemia”, a adăugat liberalul Orban.

Declarațiile sale vin la scurt timp după cele făcute de președintele Klaus Iohannis, care a făcut din nou apel la spălarea mâinilor, la purtarea măștii de protecție și la distanțarea socială.