Ludovic Orban: ”PSD urmărește să-i determine pe oameni să nu respecte regulile”

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul Ludovic Orban crede că dacă nu va fi prelungită starea de alertă de către Parlament, care controlat de PSD și aliații săi politici, riscul unui nou val epidemiologic ”este fooarte mare”.

”Adoptăm Hotărârea de Guvern privind starea de alertă și toate actele privind starea de alertă. Dacă PSD nu votează, autoritățile rămân fără instrumentele necesare pentru a proteja viețile oamenilor. Decizia de a prelungi starea de alertă nu e una politică, ci științifică”, a declarat Ludovic Orban la B1TV.

Premierul liberal și-a continuat acuzele la adresa liderului PSD, Marcel Ciolacu, care punea sub semnul întrebării datele epidemiei.

”Nu Guvernul dă publicității datele. Tot procesul de diagnosticare e coordonat de INSP și Ministerul Sănătății. Diagnosticarea se face la centre autorizate. Sunt date reale, reprezintă adevărul. Să lansezi astfel de acuzații fără nicio dovadă e un gest iresponsabil și un act profund imoral ce face parte dintr-o campanie instrumentată de PSD care urmărește să-i determine pe oameni să nu respecte regulile. Parcă vor să le facă rău oamenilor numai ca să câștige ei electoral. E un comportament pe care îl condamn public”, a mai declarat șeful Guvernului.

Premierul a vorbit și de creșterea numărului de infectări din ultimele zile: ”E determinată și de campaniile din spațiul public, că virusul nu e periculos, că e o invenție”.

De asemenea, Orban nu e de acord cu redeschiderea bisericilor.

”Am discutat cu Patriarhul și cu alți lideri religioși. Vom deschide la un moment dat, că e important pentru oameni, dar decizia trebuie luată cu precauție maximă și când extinderea virusului e la minim. La biserică e spațiu închis, în care oamenii stau aproape. Nu poți să te duci cu jandarmii să verifici dacă e respectată distanțarea fizică. Aici e și o chestie de autoreglementare a Bisericii. PSD-iștii au devenit foarte credincioși, vor asculta de cele 10 Porunci, să nu furi să nu minți. Să fim serioși, o fac din demagogie politică, pentru a câștiga capital electoral. Deciziile se bazează doar pe evaluarea riscului epdemiologic”, a mai spus Ludovic Orban pentru sursa citată.