Ludovic Orban: Iohannis va fi premier

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, care a anunțat că înființează un nou partid, spune că președintele Klaus Iohannis este autorul a tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă pe scena politică.

„Este un guvern din 3 formațiuni, care unul trage hăis, altul cea. Decizia extrem de dificilă de a mă separa de Iohannis și PNL a fost luată când s-a decis colaborarea cu PSD. Am încercat să-i conving pe colegi să voteze împotriva alianței, dar au ținut cont de ce a vrut Klaus Iohannis.

Această conducere răspunde la toate comenzile primite de la Iohannis. A făcut PNL prizonier într-o coaliție de guvernare, în care se vede că PSD taie și spânzură. Eu am preferat să plec în opoziție”, a declarat Orban.

Fostul premier și lider al liberalilor spune că Iohannis nu l-a „iubit niciodată”, însă a avut o colaborare apropiată.

Ruptura de Klaus Iohannis s-a produs când Florin Cîțu și-a anunțat candidatura la conducerea PNL. Iohannis l-a împins pe el și pe gașca demolatoare. Am mai avut câteva schimburi de mesaje cu președintele, dar nu un dialog. A fost o comunicare atunci când Cîțu l-a demis pe Stelian Ion. Ruperea coaliției este opera lui Klaus Iohannis.

Iohannis nu vrea să se pensioneze după 2024. Va fi premier, într-o alianță cu PSD. De ce vorbeau ei de un plan pe 7 ani?”, spune Ludovic Orban, potrivit realitatea.net.