Ludovic Orban, despre deplasările în scop turistic, după 15 mai: ”Nu vor mai fi interzise”

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat că deplasările în scop turistic nu vor fi interzise și după data de 15 mai, când expiră decretul de prelungire a Stării de Urgență în România.

Orban a subliniat, însă, că nu toate restricțiile vor fi ridicate, urmând ca procesul de relaxare să fie unul gradual.

”Toată lumea aşteaptă răspunsuri, nu vă putem da, încă, aceste răspunsuri. În primă fază vom ridica acele restricţii pentru care există cel mai mic risc epidemiologic, ridicarea restricţiilor se va face gradual. Vom aştepta o perioadă de timp, cât e perioada, de 14 zile – 15 zile, pentru a vedea dacă sunt efecte privitoare la diseminarea sau răspândirea virusului, după care, evident, vom trece la următoarele măsuri”, a declarat premierul.

Orban a vorbit mai la obiect despre ridicarea restricțiilor de circulație între localități, asigurându-i pe români că vor avea dreptul la o mobilitate mai bună în perioada următoare.

În prezent, traficul rutier se desfășoară sub incidența Ordonanțelor Militare și a restricțiilor economice aflate în vigoare.

”După data de 15 mai vom elimina restricţiile de circulaţie în interiorul localităţii total, şi, de asemenea, vom păstra doar anumite restricţii pentru deplasarea în afara localităţii”, a spus premierul.

Deplasarea în scop turistic ”nu va fi interzisă, o să fie inclusă în lista motivelor întemeiate pentru care se poate ieşi, care va fi o listă mai largă decât listele obişnuite”, a mai declarat Orban.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.