Ludovic Orban anunță excepțiile de la purtarea măștii în aer liber. Ce se întâmplă cu fumătorii?

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Cu toate că numărul de infecții noi cu coronavirus continuă să fie la un nivel alarmant, premierul Ludovic Orban spune că nu vor fi impuse noi restricții. Mai mult, el a adăugat că vor fi și excepții de la portul măștii în aer liber.

Orban a spus că România ar putea urma exemplul altor țări europene, precum Spania, care au interzis circulația pe timpul nopții.

„Vrem să vedem efectele în alte țări. Știm că această restricție afectează mai puțin populația matură. În special adolescenții sunt activi după ora 23. Pe de altă parte, analizăm efectul măsurilor pe care deja le-am luat”, a adăugat prim-ministrul.

”Se vede la București că deocamdată suntem pe un platou”, a adăugat Orban, care a participat la o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Specialiștii au decis că în zonele unde a fost instituită obligativitatea purtării măștii în spațiile publice vor exista și excepții.

S-au discutat câteva excepții de la obligativitatea portului măștii, pentru cei care fac jogging în spațiul liber, spre exemplu”, a precizat Ludovic Orban.

„În localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane”, prevede Hotărârea CNSU, potrivit HotNews.ro.

Purtarea măștii de protecție și în spații deschise este obligatorie în Capitală, dar și în mai multe orașe unde incidența cazurilor de COVID-19 a depășit 3 la 1.000 de locuitori.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.