Ludovic Orban a anunțat că își face partid. Cum se va numi noua formațiune politică

ludovic orban
Ludovic Orban. Foto: Captură Facebook

Ludovic Orban a anunțat astăzi că își face oficial partid. Noua formațiune se va numi „Forța Dreptei” și va fi una de centru dreapta.

Marți, 14 decembrie, va fi semnat actul constitutiv, iar luni vor fi depuse documentele la Tribunalul București.

„Dorim să construim un partid cu largă aderență în societate, să avem cel puțin 25.000 de membri, să prezentăm candidați la toate tipurile de alegeri, candidați serioși, candidați cinstiți, candidați profesioniști”, a declarat fostul lider PNL.

În total, alți 16 parlamentari și-au dat demisia din PNL, iar aceștia i s-au alăturat lui Ludovic Orban. Fostul lider PNL spune că „Forța Dreptei” are și numeroși susținători în teritoriu.

„Există foarte mulți primari care astăzi practic le este rușine să mai spună că sunt în PNL, nu mai fac postări politice legate de Partidul Național Liberal”, a completat Orban.

Ludovic Orban și-a dat demisia din PNL pe 23 noiembrie, după ce a intrat în conflict cu actualul președinte al PNL, Florin Cîțu, cât și cu președintele Klaus Iohannis.

Orban a candidat la șefia PNL, dar a fost înfrânt de Cîțu, acesta din urmă fiind susținut în mod evident și de președintele Iohannis.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.