Loteria Vizelor 2018: Încep înscrierile pentru cei care vor să-și refacă viața în SUA

Loteria Vizelor 2018 vă deschide drumul spre SUA. Foto: Pixabay

Loteria Vizelor 2018: Ambasada Statelor Unite a anunțat că înregistrarea electronică pentru Loteria Vizelor va începe miercuri, 3 octombrie, și se va încheia marți, 6 noiembrie 2018.

Loteria Vizelor, sau programul de emigrare Diversity Visa, funcționează cu mandat din partea Congresului Statelor Unite și în concordanță cu Legea de Imigrare și Naționalitate, care este adresată țărilor cu rate mici de emigrare în SUA de-a lungul istoriei.

În total, 50.000 de astfel de vize vor fi acordate pentru anul fiscal 2020, însă procesul de participare la Loteria Vizelor începe din 2018.

Loteria Vizelor 2018: Ce trebuie să faci

Departamentul de Stat american acceptă cereri de înregistrare doar pe pagina de internet www.dvlottery.state.gov.

Trebuie să furnizați o adresă de e-mail.

Completarea și trimiterea cererii de participare trebuie făcută de pe adresa de e-mail personală.

Trebuie să tipăriți pagina de confirmare generată online și să o păstrați până la data de 30 septembrie 2020, numărul fiind unica modalitate de verificare a selecționării unei cereri. De asemenea, aceasta va fi folosită și pentru a obţine informaţii despre solicitarea de viză şi despre programarea la interviu, dacă cererea a fost selecţionată.

Solicitanții trebuie să atașeze o fotografie recentă, în ultimele șase luni, fără ochelari.

Puteți afla mai multe despre Loteria Vizelor 2018 din clipul de mai jos.

Loteria Vizelor 2018: Cei acceptați nu vor primi e-mail

Începând cu data de 7 mai 2019, participanţii la programul DV-2020 vor putea folosi numărul lor de confirmare pentru a verifica online pe Entrant Status Check la adresa de internet www.dvlottery.state.gov dacă cererea lor a fost selecţionată.

Departamentul de Stat nu trimite mesaje e-mail pentru a îi înştiinţa pe participanţi că au fost selecţionaţi pentru programul Loteria Vizelor 2018.