Locuri unde nu a murit nimeni de COVID-19. Printre ele, o țară cu 16 milioane de locuitori

Phnom Penh, capitala Cambodgiei. Foto: Pixabay

Cu toate că virusul SARS-CoV-2 a fost semnalat în 216 țări, doar în 193 dintre acestea a produs și victime.

Potrivit datelor oficiale, pe care le găsiți aici, până în data de 10.10.2020, în Insulele Feroe, în Gibraltar, în Eritrea, Mongolia, Bhutan, Cambodgia și Seychelles (n.r. – țări cu sute de cazuri confirmate) nu s-a înregistrat niciun deces.

În Feroe, arhipelagul din nordul extrem al Europei, 459 din cei 477 de bolnavi COVID-19 au fost declarați vindecați. O situație similară este și în Gibraltar, teritoriul britanic din Peninsula Iberică având totuși 71 de cazuri active dintr-un total de 476, dar și 8 cazuri noi depistate astăzi.

În Mongolia, epidemia pare să fi fost și ea oprită, cu doar 5 cazuri active. Cambodgia, țară cu peste 16 milioane de locuitori, a semnalat până azi doar 283 de cazuri, dintr-un număr mic de teste. Chiar și așa, alte țări din Asia de Sud-Est, precum Vietnamul sau Laosul par să fi gestionat la fel de bine epidemia, iar cazurile noi sunt o raritate.

Alte țări în care nu a murit nimeni de SARS-CoV-2 sunt insulele St. Barth, St. Vincent Grenadines, Dominica, Santa Lucia, Timorul de Est, Noua Caledonie, Grenada, Laos, St Kitts și Nevis, Groenlanda, Vaticanul, Anguilla și Insulele Solomon.

La nivel mondial, numărul total al bolnavilor de coronavirus a ajuns la 37 de milioane, în timp ce numărul deceselor a ajuns la 1,07 milioane.

România ocupă locul 30 în clasamentul mondial, în ceea ce privește numărul de decese provocate de COVID-19, cu 5.358, fiind imediat sub Suedia și Bangladesh și deasupra Arabiei Saudite și a Ucrainei. China e un loc mai jos, pe 33.

România ocupă locul 28 în clasamentul mondial al numărului total de cazuri

Toate datele actualizate despre pandemia de coronavirus le găsiți aici.