Locuri de muncă în Danemarca. Se caută 100 de români pentru cules de mazăre

Locuri de muncă în Danemarca. O firmă din Danemarca vrea să angajeze 100 de români care să lucreze la cules de mazăre, în localitatea Ørbæk, potrivit ofertei postată pe rețeaua europeană a locurilor de muncă Eures.

Culegătorii de mazăre vor lucra în Danemarca în perioada 20 mai – 10 septembrie 2015, cu un program de lucru de 6 zile, în medie 30-40 ore pe săptămână. Termenul limită pentru depunerea dosarelorr este 1 decembrie 2014.

Pe lângă culesul de mazăre, unii muncitori pot lucra și ca ambalatori, șoferi de autobuz sau tractor, tâmplari sau supervizori.

Locuri de muncă în Danemarca. Condiții pentru candidați

Românii care vor să se angajeze la cules de mazăre în Danemarca trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani, angajatorul atenționând că este vorba despre muncă fizică grea, care se va desfășura indiferent de condițiile meteo. Angajatorul mai cere candidaților să știe limba engleză la nivel mediu.

În ceea ce privește salariul, acesta va varia în funcție de cantitatea de mazăre pe care lucrătorul reușește să o strângă. Angajatul va primi în jur de 0,6 euro pentru fiecare kilogram de mazăre cules, la care se adaugă 12,5% bani de concediu. Angajatorul precizează că impozitul și contribuțiile se vor deduce din salariu, conform legislației daneze.

“Experiența în munca agricolă constituie un avantaj. Lucrătorii trebuie să fie motivați și flexibili în privința programului, toleranță și respect pentru colegii din echipă, onestitate și responsabilitate în toate situațiile”, se arată în anunțul angajatorului, respectiv firma Greenpeas.

Locuri de muncă în Danemarca : Costuri suportate de angajat

Cazarea muncitorilor români ar urma să se facă în rulote cu dormitoare și în corturi aduse de lucrători.  Ei vor avea la dispoziție bucătărie, toalete, dușuri, mașini de spălat, televizor și internet.

Taxa de cazare pe lucrător/pe zi este între 5 și 8 euro, în funcție de tipul cazării ales de lucrător.

De asemenea, muncitorul român trebuie să asigure din propriul buzunar  transportul dus – întors România – Danemarca.

Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, angajatorul va pune  însă la dispoziția lucrătorilor un autobuz, contra unui cost de  1,5 euro pe zi de persoană.