Locomotive ciocnite. Unul dintre mecanici era băut. Grindeanu: „Să mă duc eu ca ministru să pun fiola la fiecare mecanic?”

locomotive ciocnite giurgiu
Sursa: ISU Giurgiu

Unul dintre mecanicii de tren ce conduceau cele două locomotive ce s-au ciocnit azi-noapte în județul Giurgiu era băut, anunță publicația locală breakingnewsgiurgiu.ro.

Două locomotive s-au ciocnit azi-noapte între localitățile Chiriacu şi Toporu din județul Giurgiu, iar două persoane au ajuns la spital.

Anchetatorii au stabilit că unul din mecanici era băut, aparatul etilotest arătând o alcoolemie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Locomotivele aparțineau unor operatori privați. Operatorului pentru care lucrează mecanicul prins băut i-a fost suspendată temporar activitatea.

Chestionat de jurnaliști cu privire la acest incident, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor a replicat: „S-au ciocnit două locomotive ale unor operatori privați. A fost ridicată, suspendată, licența acelui operator privat. Acestea sunt informațiile pe care le am până acuma. Înțeleg că acel mecanic era sub influența băuturilor alcoolice. Păi și ce să fac? Să mă duc eu ca ministru să pun fiola la fiecare mecanic?”.

Doi bărbați, în vârstă de 55 și 58 de ani, au ajuns la spital după ce locomotivele s-au ciocnit la aproximativ un km de Gara Toporu.

Echipajele de salvare venite la fața locului au constatat faptul că în locomotive se aflau 3 bărbați, găsiți conștienți și cooperanți. Doi dintre aceștia au fost preluați de ambulanță și transportați la Unitatea de Primiri Urgențe Giurgiu.

Un alt bărbat, în vârstă de 57 de ani, a primit îngrijiri medicale la fața locului, refuzând transportul la spital pentru investigații suplimentare.

Nu au fost afectate liniile de cale ferată, fiind avariate doar cele două locomotive.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.