Locatarii unui bloc nou și-ar putea pierde apartamentele, la 2 ani după ce s-au mutat

Locatarii unui bloc nou din Brașov au fost anunțați că trebuie să plătească zeci de mii de euro în plus pentru apartamentele în care locuiesc de doi ani.

Dezvoltatorul imobiliar se află într-o situație financiară dificilă și, ca să nu intre în insolvență, a apelat la o procedură specială, care se numește concordat preventiv, iar printre altele, presupune actualizarea prețurilor și renegocierea datoriilor, potrivit Știrile Pro TV.

„A fost această variantă de actualizare a prețurilor. Varianta unu în care fiecare ia o decizie dacă dorește să meargă mai departe sau nu, iar a doua variantă posibilitatea de restituire a avansului pe care l-au dat. Nu sunt discuții doar cu promitenții cumpărători, ci și cu toți creditorii societății, creditori bancari, furnizori de utilități, de materiale de constructii și nu numai”, a declarat reprezentantul firmei de concordat preventiv, Florin Constantin, pentru sursa citată.

Blocul face parte dintr-un complex rezidențial mai mare, din Brașov, și a fost finalizat acum doi ani. Mulți dintre beneficiari au achitat apartamentele integral, la prețurile stabilite atunci cu dezvoltatorul imobiliar: între 50.000 și 80.000 de euro. Acum au aflat că ar trebui să plătească în plus sume consistente.

Însă chiar dacă ar plăti aceste sume, oamenii spun că se tem că tot nu ar putea deveni proprietari, pentru că blocul nu este încă intabulat.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.