Localitatea unde prezența la vot a ajuns deja la 200%

Foto: Mănăstirea Dobrești (Facebook)

Prezența la vot în satul Dobrești din comuna Bara, județul Timiș, a ajuns la 200% până la această oră, transmite postul de televiziune Digi 24.

Potrivit sursei citate, pe listele permanente din această localitate sunt doar 36 de alegători, dintre care au votat 26. Alte 46 de persoane au votat pe listele suplimentare – este vorba despre persoane care au viză de flotant în localitate.

Explicația stă în faptul că foarte mulți oameni locuiesc acolo fără să aibă domiciliul în sat deoarece acolo este o mănăstire. Mănăstirea Dobrești, cu hramul Sfânta Cuvioasă Paraschiva, Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul și Sfântul Voievod Ştefan cel Mare, a fost înființată în anul 2003, la iniţiativa Patriarhului Daniel al Bisericii Ortodoxe Române, care este originar din Dobreşti.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă interesant în România și în lume. Ne găsești și pe Threads.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.