Liviu Dragnea vrea să uniformizeze pensiile

Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Noua lege a pensiilor va intra în dezbatere luna viitoare și, potrivit liderului PSD, Liviu Dragnea, va ”îndrepta inechitățile istorice”.

Liviu Dragnea a declarat, în cadrul unui interviu la România TV, că noua lege a pensiilor, care va fi supusă dezbaterii în luna august, va ţine cont de principiul contributivităţii și va mări ritmul de creştere.

”Despre noua lege a pensiilor, câteva principii: eu îndemn Guvernul ca începând cu luna august să declanşeze întâlniri, dezbateri.  Ce face noua lege a pensiilor: îndreaptă inechităţile istorice. Oameni cu stagii egale, condiţii similare, au pensii diferite. Asta e o inechitate care va fi îndreptată. Este o lege a justiţiei sociale. Nicio pensie nu scapă. Toate pensiile vor creşte. Recompensează mai bine munca. Această nouă lege va mări ritmul de creştere. Introducem 100% principiul contributivităţii. Cei care lucrează la companii care nu le plătesc asigurările sociale pot avea probleme. Fiecare angajat va avea o informare anuală cu numărul de puncte acumulat”, a promis Dragnea.

Liviu Dragnea: ”Pensia minimă în 2020 va fi de 775”

Noile pensii gândite de PSD se calculează prin înmulțirea numărului de puncte cu valoarea punctului de referință.

”Valoarea punctului de referinţă e raportul dintre punctul de pensie din 2020 înmulţit cu 5%. Am estimat aşa încât să fie acoperitor. Deci este 75 de lei. Aceste lucruri vor intra în vigoare în 2021. Este nevoie de recalcularea tuturor pensiilor. Pensia minimă va fi de 775 de lei în 2020”, a mai spus președintele Camerei Deputaților.

Dragnea, care este aprig contestat de o parte a societății, a răspuns acuzațiilor:

”Ce prezentăm noi nu e magie, cum spune Iohannis. Este economie pură, dar este economie îndreptată spre justiţie socială, spre dorinţa de a da beneficiu tuturor românilor din creşterea economică. Nu creştere economică, venituri mici şi alea împărţite prost şi nedrept”, a mai spus Dragnea.