Liviu Dragnea, la DNA pentru vizita pe care i-a făcut-o lui Donald Trump, în SUA

Foto: Digi24

Liviu Dragnea, fostul șef al PSD, aflat în penitenciar după ce a fost condamnat pentru fapte de corupție, a fost citat de procurorii DNA în dosarul vizitei sale în SUA, unde a participat la un eveniment alături de Donald Trump, președintele SUA.

Dragnea a mers la inaugurarea președintelui Donald Trump, în ianuarie 2017, iar procurorii îl suspectează de săvârșirea unei fapte de trafic de influență.

În dosar este vizat și Gheorghe Dimitrescu, consulul general al României la Bonn, ex-consilier al fostului deputat PSD Florin Iordache, scrie G4Media.

Cum au ajuns Dragnea și Grindeanu la Washington?

Dimitrescu ar fi fost cel care a plătit 100.000 de dolari unei firme de lobby pentru a-i aranja lui Liviu Dragnea o întâlnire cu liderul american. Procurorii susțin că Dragnea l-a ajutat, în schimb, pe Gheorghe Dimitrescu să ajungă consulul României la Bonn, în Germania.

Dosarul a fost deschis în iunie 2019, iar câteva luni mai târziu, Gheorghe Maior, ambasadorul României în SUA și fost șef al SRI, a fost audiat la DNA în acest dosar. Maior a descris discuția cu procurorii drept ”foarte plăcută”.

Dragnea și premierul României de la începutul anului 2017, Sorin Grindeanu, au ajuns la ceremonia de inaugurare a președintelui Donald Trump la invitația lui Elliot Broidy, fost viepreședinte al Comitetului de strângere de fonduri pentru campania lui Donald Trump.

Acesta a fost acuzat că a obținut, prin influența sa asupra administrației Trump, un contract de peste 200 de milioane de dolari, în România, pentru compania sa Circinus, specializată în tehnică militară.