Liviu Dragnea își păstrează toate funcțiile și anunță că va merge până la capăt

liviu dragnea codul de procedură penală
Foto: Pagina de Facebook Liviu Dragnea

Comitetul Executiv al PSD a decis ca Liviu Dragnea să își păstreze toate funcțiile. El își va păstra funcția de lider al PSD și de președinte al Camerei Deputaților.

Mai mult, PSD a transmis că Liviu Dragnea este garantul politic al programului de guvernare și al faptului că lupta împotriva abuzurilor va merge până la capăt.

Și Liviu Dragnea le-a transmis celor prezenți că va merge până la capăt.

„Eu am fost târât în acest dosar pe baza a doua declarații, a două doamne. Ieri am asistat la o execuție în masă. A trebuit să fie condamnați 9 oameni ca sa se justifice condamnarea mea”, a declarat Liviu Dragnea după încheierea Comitetului Executiv.

El a spus că a avut discuții cu colegii de partid cu cele două mandate așezate pe masă, în mod simbolic (cel de președinte al PSD și cel de președinte al Camerei Deputaților): „Fiecare coleg și-a exprimat în mod simbolic părerea și susținerea și mi-au cerut, în unanimitate, să nu am o abordare personală. Mai importante decât mine sunt stabilitatea țării, îndeplinirea programului de guvernare și stabilitatea partidului, pentru că riscul este uriaș ca PSD-ul să se destructureze”.

Liviu Dragnea a avertizat că, de acum încolo, social-democrații vor fi și mai „fermi” și „radicali”: „[Colegii – n.r.] au spus că nu putem să ezităm să nu ducem lupta pe care am început-o, de normalizare a legilor justiției și a codurilor penale și de destructurare a acestui sistem ocult. Eu le-am spus că nu am nicio ezitare. Am spus că am de gând să merg până la capăt. Statul paralel va fi zdrobit. Și eu, și colegii mei am decis astăzi să fim mult mai fermi și mai radicali. Nu mă sperie nici Iohannis, nici Pahonțu, nici Kovesi, nici Băsescu, nici Ponta”.

„Decizia mea este foarte fermă. Rămân la conducerea PSD, răman și la conducerea majorității parlamentare împreună cu domnul Călin Popescu Tăriceanu”, a mai spus Liviu Dragnea.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.