Liviu Dragnea anunță un partid pe care îl susține: „S-a născut din lacrimi, deznădejde și suferință”

Liviu Dragnea FOTO: cdep.ro
Liviu Dragnea FOTO: cdep.ro

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că va sprijini un nou partid, numit Alianța pentru Patrie. Formațiunea politică a luat naștere în urma demersurilor pe care le-a făcut Codrin Ștefănescu.

„Prin octombrie am avut o discuţie cu Codrin Ştefănescu. Mi-a zis că simte nevoia să sprijine apariţia unui nou partid care să nu mai fie măcinat de compromisuri interne, de oameni care nu au curaj, de acoperiţi, de infiltraţi, de tot felul de interese împletite care distrug un partid sau îl lasă acolo unde trebuie să fie – 20%.

Am zis că sunt de acord şi îl voi sprijini cu tot ce ştiu eu, cu toată experienţa mea politică, administrativă, economică, să se întâmple acest partid. Am găsit mai mulţi prieteni de-ai lui, patru oameni obişnuiţi, dar cu curaj, care au devenit membri fondatori, Codrin neimplicându-se de la început în documente pentru a nu risca ca undeva, pe parcursul procedurilor, să se blocheze înfiinţarea partidului.

Partidul s-a înfiinţat – se numeste Alianţa pentru Patrie. E un partid la început. S-a născut din lacrimi, deznădejde şi din suferinţă. A noastră, a tuturor. Dar şi din speranţa că încă se mai poate recupera România”, a declarat Liviu Dragnea, la Realitatea Plus.

Dragnea a spus că formațiunea politică va avea ca obiectiv principal „bunăstarea românilor”. „Principalul obiectiv al acestui partid îl reprezintă bunăstarea românilor şi este animat de patriotism economic. Nu este un partid naţionalist, nu este un partid xenofob, nu este un partid radical, antieuropean sau antiatlantic, dimpotrivă”, a adăugat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a mai spus că va discuta cu avocatul său să analizeze posibilitatea unei acțiuni în instanță pentru a se lămuri dacă are sau nu dreptul să ocupe funcții într-un partid.

Dragnea a ironizat-o pe Dăncilă

Fostul președinte al PSD a mai spus și că la mai puțin de jumătate de an de la momentul desemnării în fruntea Guvernului, Viorica Dăncilă a fost preluată total de SPP și de SRI.

„Cam după cinci-şase luni de când a fost numită prim-ministru, aleasă prim-ministru, desemnată şi aleasă, Viorica a fost preluată total de SPP şi de SRI”, a afirmat Liviu Dragnea duminică seară, la Realitatea Plus.

Întrebat dacă Dăncilă nu a mai executat ceea ce îi solicita el, Dragnea a răspuns: „Eu nu îi ceream”.

El a menţionat că, spre deosebire de cei doi predecesori ai săi în fruntea Executivului, Dăncilă nu a blocat măsuri din programul de guvernare.

Întrebat dacă pe Viorica Dăncilă o depăşea funcţia de prim-ministru, Dragnea a răspuns ironic.

„Nu a depăşit-o, pentru că a ţinut de ea. A vrut mai mult, a vrut şi preşedinte de partid, şi candidat la prezidenţiale, deci înseamnă că funcţia aia nu o depăşea, deci era prea puţin. Deci cred că nu a depăşit-o”, a afirmat Liviu Dragnea despre Dăncilă.

Dragnea, despre închisoare: E ca în iad

Liviu Dragnea a mai spus, în interviul de la Realitatea Plus, că în penitenciar a fost ca în iad și că în „România se dorește să avem o țară ca afară, dar închisoarele să fie în evul mediu”.

„Aproape toți cei care trec prin închisorile din România sunt tentați să repete ce au făcu și unii sunt tentați să facă și mai rău decât au făcut din cauza modului în care sunt tratați în penitenciarele din România”, a spus Dragnea.

El a mai spus că a avut ”un regim preferențial negativ”.

„Am suferit aceste abuzuri în ceea ce privește dreptul la muncă. Am stat 9 luni de zile închis, ieșeam câte 50 de minute pe zi afară însă după ce apunea soarele. Eu timp de 9 luni am văzut foarte puțin lumina soarelui. În final am câștigat printr-o hotărâre judecătorească”, a mai spus acesta.