Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv pentru eliberarea condiționată

Foto: Digi24

Fostul șef al PSD, încarcerat de doi ani la Penitenciarul Rahova pentru fapte de corupție, ar putea ieși mai devreme de după gratii.

Liviu Dragnea a primit aviz favorabil pentru eliberarea condiționată din partea Comisiei Penitenciarului Rahova, însă cuvântul final în cazul său aparține instanței de judecată.

Cauza fostului șef al PSD va fi discutată săptămâna viitoare, scire Antena3.

Dragnea (58 de ani) a petrecut doi ani din condamnarea de 3 ani și 6 luni pe care a primit-o în dosarul angajărilor de la Protecția Copilului Teleorman.

Condamnat definitiv de Curtea Supremă pentru instigare la abuz în serviciu, Liviu Dragnea a întrunit fracția de două treimi din pedeapsă, prag care îi dă dreptul de a solicita eliberarea condiționată.

Dragnea va ajunge la Curtea de Apel București și la finalul acestei săptămâni, după ce a solicitat ca perioada de opt luni în care nu a muncit în penitenciar să îi fie recunoscute ca zile de lucru.

Fostul șef al PSD a câștigat un proces cu Penitenciarul Rahova în acest sens, după ce îi fusese interzis dreptul la muncă din cauza unui interviu neautorizat pe care îl acordase.