Liviu Dragnea a dat în judecată Comisia Europeană

liviu dragnea
Liviu Dragnea. Foto: Youtube
Liderul PSD Liviu Dragnea a înaintat o cerere de chemare în judecată a Comisiei Europene, care a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
 
Dragnea este nemulțumit de refuzul de a deschide o investigație referitoare la desfășurarea anchetei OLAF, organizație care îl acuză pe fostul președinte al Consiliului Județean Teleorman de fraudă cu fonduri europene.
 
Iată ce solicită Dragnea:
 
  • anularea Deciziei OCM(2018)20575 a Comisiei, comunicată reprezentantului legal al reclamantului prin scrisoarea din data de 1 octombrie 2018;
  • obligarea Comisiei la plata cheltuielilor de judecată.
 
Reclamantul Liviu Dragnea invocă trei motive în susținerea acțiunii împotriva Comisiei Europene:
 
  1. Primul motiv este întemeiat pe încălcarea articolului 9 alineatele (1), (2) și (4) din Regulamentul OLAF (1), precum și a dreptului la apărare al reclamantului în cadrul investigațiilor, inclusiv dreptul de a fi ascultat și respectarea prezumției de nevinovăție.
  2. Al doilea motiv este întemeiat pe încălcarea principiului bunei administrări în ceea ce privește investigațiile, precum și pe refuzul de a deschide o investigație referitoare la desfășurarea investigației OLAF.
  3. Al treilea motiv este întemeiat pe încălcarea dreptului de acces la documentele privind investigația OLAF.
 
Oficiul European de Luptă Antifraudă a deschis, în urmă cu un an și jumătate, un dosar care vizează modul în care a fost privatizată compania Tel Drum şi contractele pe care această firmă le-ar fi primit de la Consiliul Judeţean Teleorman în perioada când preşedinte al CJ era Liviu Dragnea.
 
Prejudiciul estimat este de peste 127 de milioane de lei.
 
În cazul lui Liviu Dragnea s-a instituit sechestru asigurător şi poprire asigurătorie până la concurenţa sumei de 127.547.366 de lei “asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, acţiunilor şi părţilor sociale deţinute de acesta în cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor de bani din conturile bancare, precum şi asupra sumelor de bani datorate acestuia cu orice titlu, de către terţe persoane, inclusiv sumele datorate cu titlu de chirie”.